december 2019

Nieuwsgierig koerierig december 2019.

 

November en december zijn bij uitstek de maanden voor de koeriers. Black Friday, Sinterklaas en natuurlijk de Kerst. Wat worden er in Nederland veel pakketjes bezorgd.

Voor De Gorkumse Fietskoerier komt daar ook nog de vele post bij, denk aan kerstkaarten, kalenders, en nieuwjaarswensen. En zoals jullie weten wordt het voor mij alleen te veel en heb ik sinds enkele maanden hele goede hulp. Zowel voor de postbezorging als de koeriersdiensten. Wat ben ik daar blij mee. Zeker toen ik half november plotseling een bacteriële infectie kreeg en ik 4 dagen in het ziekenhuis heb gelegen. Aan het infuus omdat de gewone (pillen) antibiotica niet werkte. Alles draaide door en dat geeft maar aan dat De Gorkumse Fietskoerier steeds stabieler wordt.

 

Vanaf het nieuwe jaar zal er weer meer aan acquisitie worden gedaan. Door de ontwikkelingen van de afgelopen maanden blijkt dat er nog heel veel potentie is. En omdat vele Gorkumse ondernemingen duurzamer willen gaan werken zal ik ze gaan benaderen om NOOIT meer naar het postkantoor te gaan. Laat mij maar naar dat postkantoor gaan! Dus geen autoritjes meer om de postbus te legen, pakketjes af te geven en post in de brievenbus te gooien. Dat is het werk van De Gorkumse Fietskoerier en is zonde van de tijd dat jij of een medewerker dat moet doen. Buiten het feit dat het je tijd bespaart, is het beter voor het milieu en geef je een signaal dat je duurzamer aan het ondernemen bent. En De Gorkumse Fietskoerier wordt door de nieuwe groei nog efficiënter. Kortom een echte Win-Win situatie.

 

Zara en H&M

Echt nieuws is het feit dat zowel Zara als H&M besloten hebben om een groot deel van hun pakketten te laten bezorgen door Fietskoeriers.nl. Dit heeft voor De Gorkumse Fietskoerier in zoverre gevolgen dat de pakketten levering in de late middag en vroege avond nu in rolcontainers komt. En dat we dit nu elke dag met 2 man moeten bezorgen. 

Mijn ideeën om zoveel mogelijk bij de Gorkumse ondernemers te bestellen blijft voor mij overeind maar ik kan mij voorstellen dat er consumenten zijn die graag bij Zara en H&M kopen en dat kan dan niet in Gorinchem zelf, alleen online. En doordat deze twee, naast al 10-tallen andere webshops met Fietskoeriers werken, door ons worden bezorgd maken zij Gorinchem toch mooier!

 

Dit is dan misschien wel een gegeven dat wanneer deze grote bedrijven het aandurven om de Fietskoeriers software te installeren het een signaal kan zijn dat meer Gorinchemse webshops het ook gaan doen. Zo kunnen de Gorkumse bedrijven Nederland mooier maken.

Op dit moment zijn er al vele Gorinchemse bedrijven die hun pakketjes verzenden met de service van Fietskoeriers. Ik noem er een paar:

Sommer Music Store, Melitta Nederland en Melitta Professional, Meis Brandbeveiliging, Arbode, Novymed, S.O.L.O., Natuurlijk Kurk en TégétèlHBA

Wat zou het toch fantastisch zijn als dit aantal in maart 2020 verdubbeld is?

Natuurlijk kan er ook met PostNL pakketten verzonden worden. Elke middag fietsen we sowieso naar een postkantoor om zowel brieven als pakketten af te geven. Ook hier is een belletje genoeg om ons het te laten ophalen. Denk aan ons motto: je hoeft nooit meer naar het postkantoor.

 

In de vorige nieuwsbrief stond dat er een nieuwe partij zich zou aanmelden om zowel post als pakketten te gaan bezorgen. Dit is Royal Mail. De Engelse variant van PostNL. De Gorkumse Fietskoerier bezorgd dus alle pakketten maar ook alle post wat in Groot Brittannië wordt opgehaald en in de regio Gorinchem bezorgd moet worden. Is dat even leuk!

 

 

Prijsstelling 2020:

De Gorkumse Fietskoerier houdt voor 2020 de prijzen binnen Gorinchem gelijk! Zowel voor de Haal- en brengservice als voor het bezorgen van post en pakketten.

Daarentegen zal De Gorkumse Fietskoerier voor de post buiten Gorinchem de nieuwe prijzen van PostNL moeten aanhouden.

Dit betekent dat voor bedrijven die veel klanten in Gorinchem hebben het voordeel als maar groter wordt.

Voor post buiten Gorinchem houden we altijd de frankeer tarieven aan en niet de postzegelprijs. (€ 0,91)

Dat betekent dat een brief tot 20 gram € 0,85 gaat kosten, tot 50 gram € 1,70 enz.

De overige veranderingen staan op de website van De Gorkumse Fietskoerier.

Zie hier de link: posttarieven 2020 

De pakketprijzen bij PostNL zijn bekend en ook hier wordt de prijs verhoogd. Online frankering van € 6,50 naar € 6,75. Bij de zwaardere en langere pakketten wordt de prijs € 13,00.

Op onze website zijn de prijswijzigingen doorgevoerd.

 

Omzet ontwikkeling in de postbranche:

Hieronder een grafiek waaruit blijkt dat het volume van de post bij PostNL precies voldoet aan de prijselasticiteit van de vraag. Prijs omhoog, omzet daalt.

 

Bij de prijselasticiteit van de vraag gaat het om de mate waarin de vraag naar een product reageert op een prijsverandering van dat product (in procentuele veranderingen).

We kunnen vooraf al bedenken dat er een negatief verband is tussen de prijs van een product en de vraag naar een product, want als de prijs van een product daalt, zal de vraag naar het product stijgen (en andersom).
De prijselasticiteit van de vraag, de maatstaf voor dat verband, zal dus ook negatief zijn! Bron:www.economielokaal.nl

Het volume bij De Gorkumse Fietskoerier stijgt en de gemiddelde prijs daalt.

Zouden daarom steeds meer Gorinchemse bedrijven willen samenwerken met die Fietskoerier?

Met het grootste voordeel dat ze nooit meer naar het Postkantoor hoeven!