Oud en Nieuw 2018

Nieuwsgierig koerierig januari 2019.

Wat een jaar, dat 2018! En wat heb ik een eindsprint gemaakt in de laatste 4 maanden van het jaar.

Kijk naar deze foto en zie dat ik regelmatig maximaal volgeladen zat. Zowel de bakfiets, de fietstassen en de Bobyak. Zelfs pakketten op de kar met spanbanden, van Surf Centre Gorkum, vastgebonden.

Zo bijzonder dat een idee zo aanslaat en dat ik er zo langzamerhand echt een bedrijf van kan maken. Maar ik heb altijd gezegd dat het pas echt goed gaat als er 2 of drie mensen mij kunnen vervangen.  

 

Alleen wil ik nog even stilstaan bij 2018. De laatste facturen zijn verstuurd en ik wil jullie toch even een aantal getallen laten zien:

Het aantal poststukken wat is opgehaald waren bijna 30.000 stuks. Hiervan zijn 20.000 in regio Gorinchem bezorgd en 10.000 via PostNL verzonden. Hier zit ook de nieuwste service bij om de Kerstkaarten te gaan bezorgen. Om dan in duurzame termen te denken scheelt dit honderden autoritten van PostNL.

Het aantal pakketten, lunches, boeketten en aangetekende stukken wat is opgehaald en bezorgd bij de Gorinchemse bedrijven is ruim 2000.

Hiervan zijn er bijna 800 in Gorinchem bezorgd, 500 door Fietskoeriers opgehaald (pas vanaf 1 juni 2018) en ruim 700 door PostNL verzonden. Dus 1300 pakketten met de fiets bezorgd. Zo maken we Gorinchem en Nederland mooier!

In de piekdagen zijn er wel 6 medewerkers aan het werk en die ben ik dan ook heel dankbaar. Met elkaar hebben we afgelopen jaar 19.000 km gefietst, ik alleen al 14.000 km. En zijn er 4,5 miljoen!! stappen gezet. Onvoorstelbaar en dat wordt komend jaar nog veel meer.

De Haal- en brengservice bereidt zich uit en wordt steeds meer de stevige basis van het bedrijf.

Voor een aantal opdrachten is de regio in zone 3 wel heel erg groot geworden haha. Er zijn de afgelopen 4 maanden verschillende mensen gefietst naar Leerdam, Rumpt, Waardenburg, Culemborg, IJsselstein, Langerak, Groot-Ammers, Bleskensgraaf, Sliedrecht, Werkendam, Woudrichem en Veen. En alle dorpen die er tussen liggen. (zie kaartje)

Wie had dat ooit gedacht? Maar ook die getallen van de post en pakketjes. Dit zijn een aantal getallen waar ik van te voren nooit op gerekend had.

Vanaf januari komt in ieder geval Hans Marijs mij ondersteunen. Deze ZZP-er is al 10 jaar actief als fietskoerier / postbode  in Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht. Hij bezorgt post van Groot Verzet en van Intrapost.

 

 

Intrapost, hoor ik jullie denken??

Ja, Intrapost is een professionele speler op de postmarkt met een groot sorteercentrum in Den Bosch. Klik maar eens op de link: Intrapost

Ik krijg per 3 januari de te bezorgen post voor Gorinchem, Arkel, Spijk en Schelluinen en ik lever van een aantal klanten post aan die dan weer door Intrapost wordt opgehaald. Voor mij vergelijkbaar met de samenwerking met Fietskoeriers.nl.

Sinds enkele weken hebben Neeltje en Hans Groot een super gaaf Yahtzee versie gemaakt van zowel Gorcum als van Nederland. Ik zal er alles aandoen om dit spel via Fietskoeriers.nl te gaan verzenden. En als je goed kijkt staan op de deksel de drie gebouwen uit mijn logo.

Sinds de start van De Gorkumse Fietskoerier heb ik veel via Facebook  gecommuniceerd en we eindigen met 503 volgers. Zal het lukken om volgend jaar 1000 volgers te hebben?  Als elke volger maar 1 andere vriend vraagt dan is het zo gepiept, toch?

En dan tot slot: