De Gorkumse Fietskoerier in oprichting

Marcel Herrewijn is per 1 september 2017 De Gorkumse Fietskoerier aan het oprichten. Na jaren lang als accountmanager gewerkt te hebben in diverse branches. De laatste jaren in de grafische industrie, helaas kwam daar begin dit jaar een eind aan. De grafische industrie verandert snel en zowel acquisitie als uitbouwen van omzet bij bestaande relaties is moeizaam. Kortom OMDENKEN.

 

Door het feit dat we in Nederland steeds meer praten over duurzaam en dat we in vrijwel elke binnenstad problemen hebben met (vracht) verkeer is het idee ontstaan om met de fiets diensten aan te gaan bieden. En zo’n idee was eigenlijk helemaal niet zo origineel als het leek want in vrijwel alle grote steden in Nederland maar zeker ook in het buitenland, is dit al jaren operationeel. In Dordrecht rijdt al 25 jaar Fietskoeriersbedrijf “Groot Verzet” rond, in Zwolle is de Cycloon Post groep, met 750 fietsende medewerkers, ook al jaren bezig en er is zelfs een landelijk dekkend netwerk: Fietskoeriers.nl. Ruim 30 steden met fietskoeriers werken zo samen.

En zo kwam het idee in een stroomversnelling want waarom niet in Gorinchem?

 

Met samenwerken als toverwoord.

 

Samenwerken met natuurlijk fietskoeriers.nl, Groot Verzet uit Dordrecht, Raas Koeriers uit Tilburg en ShortCut uit Den Bosch. Allemaal al jaren fietskoerier.

 

Maar ook samenwerken met Frama, de grootste frankeermachine leverancier van Nederland. Als eerste fietskoerier van Nederland gaat De Gorkumse Fietskoerier frankeermachines beschikbaar stellen. Hoe dat in zijn werk gaat kan ik je vertellen, bel me maar.

 

Samenwerken met het Gorinchemse bedrijfsleven en inwoners is het belangrijkste. Van mijn kant door de Gorkumse ondernemers die opdrachten te gunnen die ik nodig heb om het bedrijf op te richten: Linders assurantiën, Van Rooijen Accountant, Webfabric, professioneel internetbureau, Van de Reijt fiets & lifestyle, Cremer Grafische Bedrijf, Digitransfer, kleding bedrukker, GCC, Print Professionals en Ruud Koedam Hobbyfotograaf.

 

Aan de andere kant hoop ik dat er, mede door het duurzame groene gezicht van De Gorkumse Fietskoerier, het Gorinchemse bedrijfsleven eens gaat kijken hoe de post en pakketten bij hun nu geregeld is. Natuurlijk is alles geregeld en loopt het zoals het loopt. Maar kan dat niet groener? Kan het niet efficiënter, kan het zelfs niet goedkoper?

Ik streef ernaar om de diensten minstens net zo goed maar eigenlijk beter aan te bieden dan de huidige post en pakket bedrijven. En als Gorkummer weet ik dat ik twee stapjes harder moet lopen dan de huidige landelijke aanbieders, daarom pak ik de fiets!