persbericht gorkumse fietskoerier

persbericht

Door het feit dat we in Nederland steeds meer praten over duurzaam en dat we in vrijwel elke binnenstad problemen hebben met (vracht) verkeer is het idee ontstaan om met de fiets diensten aan te gaan bieden. Het lijkt voor Gorinchem heel origineel maar dat is het eigenlijk helemaal niet want in vrijwel alle grote steden in Nederland maar zeker ook in het buitenland, is dit al jaren operationeel en heel efficiënt. In Dordrecht rijdt al 25 jaar Fietskoeriersbedrijf “Groot Verzet” rond, in Zwolle is de Cycloon Post groep, met maar liefst 750 fietsende medewerkers, ook al jaren bezig en er is zelfs een landelijk dekkend netwerk: Fietskoeriers.nl. Ruim 30 steden met fietskoeriers in Nederland werken zo samen.

En zo kwam het idee in een stroomversnelling want waarom niet in Gorinchem?

Marcel Herrewijn start dus per 23 oktober 2017 als De Gorkumse Fietskoerier. De geboren Gorkummer heeft jaren lang als accountmanager gewerkt in diverse branches. De laatste jaren in de grafische industrie, helaas kwam daar begin dit jaar een eind aan. De grafische industrie verandert snel en zowel acquisitie als uitbouwen van omzet bij bestaande relaties is moeizaam. Kortom OMDENKEN.

 

Is Gorinchem niet te klein om een fietskoeriersdienst op te zetten?

Nee, dat zeker niet. Ik ben ervan overtuigd geraakt dat ook in Gorinchem het besef is ontstaan dat alles duurzamer moet. Maar ook dat we met elkaar Gorinchem op de kaart moeten zetten. Samenwerken blijft toch super belangrijk?

En als een dienst of product duurzamer en net zo duur of zelfs goedkoper aangeboden kan worden dan de traditionele partijen, gaan de Gorkummers ook om.

 

Wat gaat De Gorkumse Fietskoerier nu voor diensten aanbieden?

-pakketbezorging voor webwinkels

-haal en breng service van post

-partijenpost en mailings

-pakket spoed dien

sten

 

Kijk op de website voor het complete diensten pakket en de tarieven.

 

 

Maandag 23 oktober om 11.00 uur start Marcel bij De Hoofdwacht op de Grote Markt in Gorinchem met zijn koeriersdienst. Je kunt hem bereiken op info@degorkumsefietskoerier.nl of telefonisch op 0637 623 999.