Nieuwsgierig Koerierig augustus 2018

Deze Nieuwsgierig Koerierig berichten zijn updates hoe De Gorkumse Fietskoerier ontwikkelt maar zijn toch ook een persoonlijke noot naar mijn lezers. En in dit perspectief kan ik het niet laten om het volgende te melden:

Een gerenommeerde Gorinchemse advocaat noemt Gorinchem een klein flutstadje om een fietskoeriers bedrijf te beginnen en adviseert mij om in de WW te blijven. Daarnaast had die advocaat zich slecht voorbereid als het om de cijfers van mijn bedrijfje en fietskoeriers in het algemeen gaat.

Hoe strijdbaar kan je mij dan maken en hoe zal ik laten zien dat ik binnen één jaar Gorinchem aan het “fietskoerieren” krijg. Duurzaam, minder auto’s in de stad, goedkoper en dat het een echt bestaansrecht heeft. Samen met www.fietskoeriers.nl fietsen we de wereld én Gorinchem mooier!

 

Ik heb spreektijd gekregen bij de duurzaamheidscommissie van het IKG (Industrie Kring Gorinchem) die samen met de gemeente Gorinchem een kleine conferentie heeft gehouden. In de paar minuutjes heb ik 2 zaken besproken: wat voor werk doe ik en hoe draag ik bij om Gorinchem duurzamer te maken. Door mijn praatje heb ik concreet 2 sponsoren en 1 vaste klant mogen bij schrijven. De logo’s van het www.KringloopGorinchem.nl  en van www.Green4Solutions.nl staan nu op de bakfiets en rugtas. Zij ondersteunen mijn bedrijf financieel. www.vanrooijgorinchem.nl heeft besloten om zijn post toe te vertrouwen aan mijn duurzame bedrijf. En daar heeft Van Rooij een financieel voordeel, het milieu wordt gespaard want de post hoeft niet naar een sorteercentrum en ik heb meer werk!

 

 

De hitte is de afgelopen week was wel een dingetje en het ziet ernaar uit dat het nog niet over is. Maar 38 graden in de schaduw en 46 graden in de zon is toch warm hoor. Zeker omdat je vrijwel niet in de schaduw fietst.

 

PostNL heeft aangekondigd dat de postzegel volgend jaar ruim 14% duurder wordt. Vind je het dan gek dat de concurrentie hiervan gaat profiteren. Ik weet zeker dat ik meer post ga bezorgen en dat gaat ten koste van PostNL. Maar het e-mailen blijft de grootste concurrent en dat zal alleen maar toenemen. Hier heeft Frama een mooi product: de “aangetekende” email. Een systeem waarbij je precies kunt aflezen wat de ontvanger met jouw email doet. Je kunt er zelfs versleutelde berichten mee versturen. Een aanrader voor degene die “belangrijke” mails verstuurd. Kijk maar op https://www.frama.nl/producten/rmail.aspx

Ondertussen heb ik weer diverse offertes uitstaan voor potentiële klanten, op dit kaartje zie dan de ochtendroute van ruim 30 km als die potentiële klanten toehappen. Daarnaast heb ik brieven geschreven naar zo’n 10 Huisartsen om samen met Hans Marijs van Groot Verzet uit Dordrecht de griepprik brieven te mogen bezorgen. Ook de eerste mailing in september is al aangekondigd. Kortom, als het zo doorgaat moet er aan uitbereiding worden gedacht. Hou deze website en de Social Media maar in de gaten.

Op 1 augustus ben ik 9 maanden commercieel aan het fietsen onder op de homepage staat hoeveel km ik gefietst heb, hoeveel kg pakketjes er verzonden zijn en hoeveel klanten ik heb. Een nieuwe meting is de stappen teller. Deze Nike FreeRN schoenen hebben in 9 maanden 3.000.000 stappen gezet. Ik denk dat het tijd wordt om weer nieuwe te kopen.