Nieuwsgierig Koerierig juni 2018

1 juni. Een mijlpaal voor De Gorkumse Fietskoerier.

Wat is er veel gebeurd in de afgelopen paar maanden. Dit wordt beloond met het officiële lidmaatschap van het landelijke netwerk van Fietskoeriers.nl

Het contract is getekend, de pakketjes gaan op en neer. Dat wil zeggen dat ik pakketjes aan lever aan het netwerk van Fietskoerier.nl en dat mijn vrienden in Nederland mij ook pakketjes laten uitrijden. En dat voelt zo goed. Ik ben echt trots dat dit nu al gebeurt.

Op de website van Fietskoeriers.nl wordt Gorinchem met de Dalempoort weergegeven.

Ook in Gouda, Uden en Leeuwarden zijn ze nu begonnen. Maar dat zijn gemeentes die 4 of 5x zo groot zijn als Gorinchem. Klopt, maar ik heb nieuwe klanten kunnen vinden die met Fietskoeriers de uitdaging aan gaan.

 

Assa Abloy Hospitalty, Datema Amsterdam, maritieme boeken en kaarten,  Melitta Nederland https://www.melitta.nl/nl/Het-geheim-van-goede-koffie-503.html en Tégétèl HBA  halen de kastanjes uit het vuur.  Zij testen voor mij de mogelijkheden met het landelijk netwerk.

En al snel lopen ze tegen dingen op die bij andere vervoerders anders gaan. Ja, maar…   Ik zeg dan: “kom met je verbeterpunten en we zullen proberen dit aan te passen. Maar 1 ding is zeker: elk pakje wordt volgens afspraak bezorgd. En omdat iedereen een eigen account heeft kunnen ze dat ook precies volgen met Track & Trace.

Op dit moment worden de pakketjes dagelijks om 15.30 uur opgehaald en worden ze de volgende avond geleverd. En er worden dus ook pakketjes gebracht van die webshops die al via Fietskoeriers leveren.

Een paar voorbeelden: De Futurumshop (Fietswebwinkel) en Uitgekookt (vers maaltijden) hebben al zo’n 15 pakketjes per week voor Gorinchem. Dat scheelt dus in 1 week al ruim 30 dieselbusjes in de stad. En dat mijn tante bij Uitgekookt besteld maakt het alleen nog maar leuker.

Ik kom er wel achter dat volume het toverwoord is. Nu is het een Next Day levering. Ik hoop dat over 2 maanden de groei zo is dat ik zelfs een Same Day levering kan aanbieden.

Dus Gorkumse ondernemers: als je je webshop pakketjes duurzaam en goedkoop wil verzenden bel dan met 0637 623 999. Maar dat is niet het enige argument om via Fietskoeriers te verzenden. Gebruik het als marketing instrument op je website. De kans dat je klant eerder bestelt via Fietskoeriers is namelijk groter. En de pakketjes worden gratis opgehaald.

Maar de “oude” service die ik lever om pakketten via PostNL te verzenden verdwijnt niet hoor! Deze service is nog net zo belangrijk als voorheen.

Naast de groei van de pakketten, groeit ook het aantal postbus sleutels. En dat is heel belangrijk voor de stabiliteit. De route staat vast en elke keer komen er 1 of 2 bedrijven bij en passen precies in de route. Ik verwelkom De Vliegende Hollander, Koster Makelaardij en Assa Abloy Hospitality.

Het brengen van post binnen Gorinchem, Dalem en Arkel wordt ook steeds meer. Dit loopt elke ochtend mee met de haal- en brengroute van de postbussen. De post dus ‘s middags opgehaald is de volgende morgen bezorgd.

We gaan de vakantieperiode in. Veel relaties gaan op vakantie, ik dit jaar niet. Ik zal er elke dag zijn. Is dat service!

Komende donderdag, 28 juni, ben ik uitgenodigd bij het IKG duurzaamheidsevenement dat door Gemeente Gorinchem wordt gefaciliteerd. Hier zal ik kort uitleggen dat ik in mijn korte bestaan al 2500 autoritten en 2000 dieselbusjes minder door de stad rijden. Hoe duurzaam kan je zijn!