Nieuwsgierig Koerierig 1-2018

Nieuwsgierig Koerierig 1-2018

In Nieuwsgierig Koerierig zal ik je op de hoogte houden van zaken die persoonlijk, lokaal en landelijk opvallen. Het kan gaan over klanten, veiligheid, kansen en wat er “op mijn fietspad” komt.

Schreef ik dat de eerste maand niet ongemerkt voorbij is gegaan, ik denk dat de maand december dat zeker ook niet is geweest. De Rabobank heeft goed uitgepakt door in “Dichterbij” ruim 2 pagina’s te besteden aan De Gorkumse Fietskoerier en het maandblad “bbbb2bbbb” wist mij ook te vinden. Op de voorpagina en een mooi artikel. Met als bonus dat ik de krantjes zelf weg mag brengen. En voor wat betreft het wegbrengen van partijenpost heb ik niet te klagen gehad. Aannemersbedrijf van Daalen had ruim 1000 ingepakte kalenders en het magazine Bedrijvig kwam met bijna 3000 magazines. Natuurlijk doe ik dit samen met Groot Verzet uit Dordrecht. En wat was ik blij met enkele vrienden. Zonder deze hulp was de uitdaging nog groter geworden om het voor de feestdagen klaar te krijgen. Maar wat is de hulp en waardering groot in Gorinchem. Ik word echt van alle kanten ondersteund.

Met de vorst en sneeuw in december had ik het best even zwaar, maar ik niet alleen, het materiaal lijdt er echt onder. Ketting smeren, alles goed schoonhouden en dan is het maar goed dat ik van Ortlieb waterdichte tassen heb.

Een ander mooi voorbeeld van die ondersteuning is het reclamebord bij Hockeyclub Rapid. 7 ondernemers helpen mij mee om dit bord geplaatst te krijgen. Dat is toch geweldig.

En in de volgende Nieuwsgierig Koerierig zal ook zelf iemand de kans geven om bij Rapid bekendheid te genereren. Laat je verrassen.

 

Landelijk zijn de Fietskoeriers ook in het nieuws:

in 12 steden gaan de Wehkamp pakketjes via Fietskoeriers.

https://www.fietskoeriers.nl/wehkamp-start-met-bezorging-op-de-fiets/

In geheel Nederland verzendt de Futurumshop natuurlijk via Fietskoeriers.

https://www.emerce.nl/wire/futurumshop-kiest-duurzame-pakketbezorging-op-fiets-fietskoeriers-nl

á Bloc bier, het echte fietsbier, wordt door Fietskoeriers bezorgd.

https://www.fiets.nl/2017/08/21/a-bloc-bier-bezorgd-per-fietskoerier/

Ik hoop dat deze kleine opsomming er toe gaat leiden dat de webwinkels in Gorinchem ook gaan kijken hoe ze hun pakketjes duurzaam via Fietskoeriers kunnen laten verzenden.

En het zal je misschien verrassen maar verzenden met Fietskoeriers is SAME DAY delivery. En niet duurder dan de landelijke grote verzenders! Hoe dat kan? Bel maar naar 0637623999.

 

Veiligheid in het verkeer is wel een dingetje. Ik zal proberen in elke Nieuwsgierig Koerierig een paar voorbeelden te geven.

Laat ik beginnen dat heel veel verkeersdeelnemers slecht voorbereid de weg opgaan en slecht opletten. Of het nu automobilisten, motor- en scooterrijders, fietsers of voetgangers zijn. Natuurlijk is verlichting, of liever GEEN verlichting, in deze donkere dagen het beste voorbeeld.

Maar ik heb al regelmatig mee gemaakt dat men plotseling van richting verandert zonder dit aan te geven. En dat is echt schrikken als je met 25 á 30 km per uur voorbij komt.

De fietspaden in Gorinchem zijn een ander issue. Over het algemeen zijn er fietspaden van west naar oost. Van noord naar zuid is dat een stuk minder. De kwaliteit van de fietspaden is hier en daar zeer onder de maat. Als ik de Nieuwe Hoven noem zal niemand mij tegenspreken. En de fietsroute over de Haarsekade is ook belabberd. De Gemeente Gorinchem is dat bewust en zal de komende tijd hier aandacht aan gaan schenken.

Ik noemde in mijn vorige Nieuwsgierig Koerierig een aantal klantgroepen en het goede nieuws is dat dit groter wordt. Dus meer klanten de afgelopen maand. En daar doe ik het toch voor. Maar niet alleen meer klanten, ook veel meer werk. Natuurlijk was het afgelopen maand wel KERST gerelateerd. En dat is niet iedere maand zo.

Maar de wijnkistjes die ik bezorgd heb zijn wel Core Business.

De pakketten die ik bezorg worden ook steeds leuker en uitdagender:

 

 

 

 

 

 

Of er kansen zijn voor De Gorkumse Fietskoerier? JA!

En die komen van alle kanten en juist van kanten die je niet verwacht. De afgelopen tijd was dat bij de partijenpost en kerstpakketten en ik zal de volgende keer weer wat originele bezorgingen en afspraken melden.

Met als rode draad: duurzaam en groen samenwerken. En wie wil dit nu niet?