Nieuwsgierig Koerierig mei 2020

Wat kan er in een jaar veel veranderen!

Was ik super trots dat ik een nieuw pand aan de Spijksedijk kon betrekken, is het nu alweer te klein. En is De Gorkumse Fietskoerier vanaf maandag 4 mei gevestigd in de Westwagenstraat 52.

Het pand te klein hoor ik je denken. Wat heb jij nou nodig aan ruimte? Dat dacht ik dus een jaar geleden ook. Naast de fietsen, het zijn er ondertussen 6 heb ik ook 4 karretjes en ook een grote houtenkar. (zie foto) Maar het belangrijkste is de ruimte om te sorteren van de post door de bezorgers. In het nieuwe pand staan 3 sorteertafels en kan elke bezorger op afstand zijn werk doen. Want ook wij moeten ons aan de Corona regels houden.

De afgelopen weken zijn er veel huis-aan-huis kranten en magazines bezorgd. Elke week wel weer een ander blad. Al ruim 2 jaar bezorg ik “Bedrijvig”, en anderhalf jaar geleden mocht ik “Gorinchem in Business” bezorgen en nu dus weer, maar een veel hogere oplage kwam van “Woonstijl” en “Anderz-magazine”. 12.600 exemplaren. En dat dus drie keer in twee maanden. En afgelopen week is Leuk Makelaars met een huis-aan-huis actie. Wat heb ik dan goede hulp aan bezorgers en wat ben ik daar blij mee.

 

 

 

Corona, ja Corona. Wat gebeurt er? Alle horeca, evenementen, culturele voorstellingen maar ook vele winkels en bedrijven liggen stil. Daarentegen gaan de supermarkten, bouwmarkten, koeriersdiensten als een speer. En wat denk je van de plexiglas producenten? Ik, als fietskoerier, maak met het bezorgen van pakketten enorm meer omzet. Mijn landelijke organisatie Fietskoeriers.nl heeft het echt verschrikkelijk druk. Maar ook nu heb ik hele goede bezorgende hulp. Elke dag!

Door de crisis heb ik vele “Hart onder de riem” kaartjes mogen bezorgen. Eerst van huisartsen, later van een meelevende horeca medewerkster, een horeca ondernemer en zelfs Horeca Nederland weet ons te vinden. En voor Olala Chocolade breng ik heerlijke repen naar zorgmedewerkers en anderen die een steuntje kunnen gebruiken. Wat Corona verder voor invloed heeft op het werk van De Gorkumse Fietskoerier is nog niet echt duidelijk. Het is eerder drukker dan rustiger.

 

Nooit meer naar het postkantoor!

Dat is het motto van de De Gorkumse Fietskoerier.

De nieuwe folder is klaar. De verspreiding loopt wat anders dan gepland. Toch merken de Gorinchemse klanten dat wij echt je postverkeer ontzorgen.

We brengen de post uit de postbus, we halen de post in de middag op, tellen, wegen, frankeren en zorgen ervoor dat de post op de juiste manier bezorgd wordt. De volgende dag en soms met een goedkopere 72 uurs bezorging.

We verwelkomen Delihome, wel bekent als Jewe aan de Schelluinsestraat, Dujardin Remmers op Papland, Calpam aan de Handelskade, Mercon Constructie, Verkerk & Vos bewind voering en zo komen er de komende weken nog meer klanten bij. Ben jij de volgende?

 

Wegrijden:

Als je wegrijdt in de auto, op je scooter, op je fiets of gewoon als je gaat wandelen op de openbare weg, kijk dan eerst goed om je heen voordat je de weg opgaat. Ik merk dat een aantal verkeersdeelnemers dat niet doen. En dat kan echt leiden tot botsingen, hard remmen en val partijen.

Ook moeten ik en mijn medewerkers zich aan de regels houden, mocht je nu iets opmerken schroom dan niet om dit bij mij te melden.